Chiar daca avem restaurante in Romania care pot rivaliza la pret cu cele din Japonia, Statele Unite sau Europa, (dar nu si la servicii!) nu regasim niciun proprietar mioritic pe lista celor mai scumpe astfel de „institutii”, pe care Forbes a intocmit-o pentru gurmanzii care se vor sa se delecteze cu cele mai originale preparate culinare.
1.Aragawa, Tokyo
Foarte cunsocut pentru meniurile pe baza de vita. Restaurantul cumpara carne de vita de la aceeasi ferma din Kobe, iar cei care au luat cina aici spun ca efectiv carnea se topeste in gura. O cina medie pentru o persoana (bacsis decent inclus) costa 277 de dolari
2.Arpege, Paris
Bucatarul si patronul Alain Passard este renumit pentru felul in care combina legumele si obtine retete unicat. Chiar daca pretul unei cine pentru o persoana se apropie de 211 dolari, nu ai garantia ca vei gasi macar un loc in acest restaurant, indiferent de zi
3.Eigensinn Farm, Toronto
Nu ai crede ca un restaurant-ferma este atat de apreciat, mai ales ca ai de mers doua ore cu masina din Toronto, iar drumul este foarte intortocheat. Atunci de ce costa o cina 213 dolari? Pentru ca tot ce misca zboara sau inoata ajunge in farfuria ta direct din aceasta ferma.
4.Sketch, Londra
Un restaurant foarte chic din Londra, unde cei doi patroni sunt un francez si un algerian. Un amalgam ciudat de bucatarie franceza, muzica la platane cu DJ si trei stele in Catalogul Michelin, motiv pentru care o cina de o persoana se ridica la 176 de dolari
5.Petermann�s Kunststuben, Zurich
Daca ajungi in Elvetia trebuie neaparat sa iei cina la acest restaurant. Ai de unde sa alegi: melci St.Jacques, supa de ciuperci, pateu de gasca sau zucchini cu fructe de mare. 151 de dolari pentru o masa, fara vin inclus.