Pentru bucătăriile profesionale, unul din cele mai importante echipamente HoReCa este maşina de spălat vase profesională. O maşină de spălat vase profesională este importantă pentru orice afacere din acest domeniu pentru că scuteşte antreprenorii de angajarea personalului care este însărcinat cu curăţarea vaselor, a oalelor, a tacâmurilor şi altor ustensile necesare preparării hranei şi nu numai. Utilitatea unei maşini de spălat vase profesională este incontestabilă, oferind utilizatorilor performanţa de care au nevoie, fiind totodată suficient de încăpătoare pentru zecile şi sutele de vase folosite zilnic.
Maşina de spălat vase profesională vs. de uz casnic
În timp ce maşina de spălat vase profesională oferă performanțe maxime şi este foarte spaţioasă, având o capacitate de încărcare mare, are şi un consum de energie şi de apă pe măsură capacităţii. Înainte de a lua decizia de a cumpăra o maşină de spălat vase profesională, există multe caracteristici demne de luat în calcul, indiferent dacă aceasta urmează să fie folosită într-un restaurant, într-o pizzerie, shaormerie sau cantină, ori în alte localuri în care se prepară hrană.
Preţul este un alt criteriu care delimitează maşina de spălat vase profesională de cea pentru uz casnic pentru că preţul unei maşini de spălat vase de uz casnic porneşte de la câteva sute de lei, în timp ce produsele HoReCa sunt mai scumpe, ajungând chiar şi la câteva mii de lei.
Criterii de selecţie a maşinii de spălat vase profesională
O maşină de spălat vase profesională se alege în funcţie de :
- capacitatea pe care o prezintă – maşina de spălat vase profesională are o capacitate mare, însă trebuie aleasă în funcţie de nevoile clienţilor, luând în calcul numărul de persoane pentru care va funcţiona, numărul de clienţi care se prezintă de obicei în magazin şi numărul de vase şi ustensile folosite de obicei. Cu cât afacerea este mai mare, cu atât capacitatea mașinii de spălat este mai mare;
- dimensiunile maşinii de spălat vase profesională – capacitatea maşinii de spălat vase influenţează în mod direct dimensiunile acesteia. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât dimensiunile maşinii de spălat sunt mai mari;
- programele maşinii de spălat profesionale trebuie să fie cât mai multe şi mai adaptate necesităților firmei în care este folosită;
- consumul de energie şi de apă al mașinii de spălat profesionale trebuie să fie cât mai mic, acesta fiind specificat de producător în descrierea produsului. Consumul poate fi anual, exprimat în litri sau în kW, iar modelele cu un consum redus vor economisi o sumă importantă de bani;
- tehnologiile suplimentare ale maşinii de spălat vase, care pot fi de tip oprire automată, încărcare la jumătate şi chiar siguranţă împotriva căderilor de tensiune sau a inundaţiilor, autocurăţare sau circuit electronic de regenerare a sării de dedurizare.
Modelele de maşini de spălat vase profesionale impresionează la prima vedere prin caracteristici, iar decizia nu va mai fi una problematică odată ce cumpărătorii vor înţelege pe ce caracteristici trebuie să se axeze atunci când fac o astfel de alegere.