Scrie pentru noi

AcasăLifestyleTot ce trebuie să știi despre îngrijirea nou-născutului la domiciliu

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea nou-născutului la domiciliu

Ultimele articole

Operatie Micsorare Stomac Turcia Pret – Transformare Rapidă la Preț Mic

Pierderea în greutate este o călătorie, iar pentru mulți, aceasta pare o luptă dificilă....

De ce paturile premium sunt esențiale pentru un somn odihnitor

Somnul este una dintre cele mai importante activități pentru menținerea sănătății și a stării...

Conținut: 

  • Îngrijirea copilului sugar în prima lună de viață (generalități)
  • Etapele îngrijirii unui nou-născut

Îngrijirea adecvată a nou-născuților este absolut necesară pentru bebeluși, deoarece ei și-au petrecut primele nouă luni din viață în condiții perfect sterile. Dar imediat după naștere, un copil se confruntă cu tot felul de microbi, de care numai familia îl poate proteja.

Îngrijirea unui nou-născut prematur necesită o pregătire și multă atenție, deoarece sistemul imunitar al acestor bebeluși este încă foarte slab dezvoltat.

Mai ales sugarii din prima lună de viață necesită o atenție specială. Și acest lucru este direct legat de mai mulți factori:

– În primul rând, copilul se afla într-un mediu steril înainte de naștere și, după acest moment, intră într-un mediu însămânțat de microbi.

– În al doilea rând, copilul are un loc neprotejat și foarte vulnerabil, rana ombilicală, al cărei tratament ar trebui să ocupe una dintre pozițiile dominante.

– În al treilea rând, copilul poate avea mici zgârieturi vizibile sau mai puțin observabile, prin care poate pătrunde și infecția.

Principiile de bază ale îngrijirii bebelușilor sunt următoarele:

  • este bine ca să se îndepărteze toate covoarele, jucăriile de pluș, cărțile și tot ce poate acumula praf și care poate declanșa ulterior reacții alergice la copil;
  • este obligatorie curățarea zilnică a spațiilor în care se va sta nou-născutul;
  • menținerea curățeniei exemplare nu numai a corpului bebelușului, ci și a lucrurilor existente în jurul său; se vor folosi în acest sens cosmetice speciale;
  • este nevoie de aerisirea constantă a camerei copilului;
  • nu trebuie să se ignore schimbarea zilnică a lenjeriei, fierberea și călcarea pe ambele părți;
  • nu trebuie să vină rudele, prietenii pentru cel mic imediat după ce acesta a ieșit din spital; nu este vorba nicidecum de o superstiției, ci de faptul că bebelușul are la naștere un sistem imunitar imperfect, care poate să nu fie capabil să facă față atâtor microbi străini aduși de musafiri.

Curățenia impecabilă este cheia unei îngrijiri reușite

Curățenia este cel mai important lucru de care trebuie ca să ții seama dacă ești părinte pentru sănătatea copilului nou-născut, deoarece praful care se așterne peste tot conține un număr foarte mare de germeni care pot provoca boli. Lucru ușor de înțeles, deoarece copilul sugar, explorând lumea, tinde ca să bage totul în gură.

Înainte de a lua copilul în brațe, ar trebui ca să te speli foarte bine pe mâini cu apă și săpun pentru a scăpa de bacteriile complet inutile.

Pentru a te asigura că îngrijirea nou-născutului este efectuată corect, unghiile trebuie tăiate scurt. Pentru o tânără mamă, a face duș și a-și schimba hainele devine o rutină zilnică, a-și tăia unghiile foarte scurt. Doar cu reguli simple și necomplicate se poate obține succes în îngrijirea copilului tău.

Spălarea bebelușului

Spălarea sugarului este primul pas în îngrijirea unui nou-născut. Este nevoie de răbdare de la părinții tineri. Și de un pic (mai mult) curaj! Mai ales deoarece acest proces este izbitor de diferit de acela al unui adult.

Spălarea copilului se face cu un tampon de bumbac. Apa va trebuie să fie să fie fiartă și răcită până la temperatura camerei. În plus, se poate încerca să se spele copilul cu propria palmă umedă și curată. Totul va depinde de modul în care copilul reacționează la procesul de igienă la care este supus.

Îngrijirea ochilor

Îngrijirea ochilor nou-născuților este o parte extrem de importantă a îngrijirii zilnice a bebelușului, care sub nicio formă nu trebuie ignorată. Această procedură este absolut necesară, deoarece membranele mucoase ale bebelușului sunt foarte sensibile la microbi și poate apărea cu ușurință un proces inflamator.

Ochii copilului trebuie spălați cu un tampon de bumbac înmuiat în apă. În acest caz, se fac mișcări ușoare cu un tampon de bumbac de la colțul exterior la colțul interior al ochiului. Fiecare ochi se spală separat, cu răbdare. Apoi, cu o dischetă de bumbac steril uscată și faceți mișcări similare pentru uscarea ochișorilor celui mic.

Îngrijirea nasului noului născut

Îngrijirea nasului unui bebeluș joacă, de asemenea, un rol semnificativ în îngrijirea acestuia, deoarece pot exista cruste în nas care împiedică respirația liberă și îngreunează hrănirea la sân sau cu biberonul cu lapte praf. În acest caz, copilul respiră prin gură, refuză să sugă, va deveni agitat.

Pentru a curăța nasul copilului, este necesar să se picure o picătură de ulei pentru bebeluși în fiecare jumătate a nasului, apoi să se îndepărteze crustele libere cu vată rulată. În acest caz, sub nicio formă nu se înfășoară un tampon de bumbac pe obiecte solide pentru a nu se deteriora membrana mucoasă delicată a pasajelor nazale ale copilului.

Îngrijirea urechilor bebelușului

Pentru a curăța urechile copilului tău, trebuie să fii extrem de atent și să ai grijă ca apa să nu pătrundă în urechi. Procesul începe cu spălarea auriculelor. Apoi, un flagel se rostogolește din vată, care trebuie utilizat pentru a curăța canalul urechii copilului, asigură-te că nu introduci tamponul de vată prea adânc.

Îngrijirea zonei genitale a celui mic

Îngrijirea organelor genitale ale unui nou-născut este, de asemenea, un proces cu care nu se poate renunța. Bebelușul este spălat făcând toaleta zilnică dimineața și după ce a făcut plecări fiziologice.

Spălarea unui nou-născut se efectuează după cum urmează. Apa caldă este turnată pe mâinile curate, care se deplasează din față în spate, adică de la organele genitale la anus.

Această acțiune este importantă, deoarece E. coli, localizată în rect, poate provoca procese patologice atunci când ajunge pe organele genitale. După aceea, copilul este ușor șters cu un prosop și pudrat cu pudră de talc în pliurile naturale ale pielii.

Îngrijirea pielii

Îngrijirea pielii pentru un nou-născut se efectuează încă din primele zile ale vieții sale. Pentru aceasta, se utilizează scăldatul zilnic, iar apoi se unge pielea delicată a bebelușului cu cremă sau ulei.

Vei putea scălda copilul la câteva ore după vindecarea plăgii ombilicale. Părinții tineri vor fi informați despre acest lucru de către un medic sau asistentă (moașă).

Pentru scăldat, vei avea nevoie de o cadă de baie cumpărată special pentru copil. Este interzisă utilizarea acestuia în alte scopuri. Apa pentru scăldat ar trebui să aibă 37 grade Celsius și să umple cada suficient pentru a acoperi complet corpul nou-născutului.

Prosopul și scutecele pentru bebelușul din primul an de viață trebuie încălzite cu un tampon de încălzire. Un bebeluș cu vârsta de până la șase luni este spălat manual, fără a folosi șervețele sau alte mijloace.

Ultimele articole

Operatie Micsorare Stomac Turcia Pret – Transformare Rapidă la Preț Mic

Pierderea în greutate este o călătorie, iar pentru mulți, aceasta pare o luptă dificilă....

De ce paturile premium sunt esențiale pentru un somn odihnitor

Somnul este una dintre cele mai importante activități pentru menținerea sănătății și a stării...

Importanța creditelor IFN în dezvoltarea start-up-urilor

Într-un peisaj economic dinamic și mereu schimbător, start-up-urile sunt motorul inovației și al creșterii...

Cum să optimizezi spațiul de depozitare cu camere frigorifice

Spațiul de depozitare reprezintă o resursă esențială pentru afaceri din diverse industrii, de la...

Mai multe articole similare

Operatie Micsorare Stomac Turcia Pret – Transformare Rapidă la Preț Mic

Pierderea în greutate este o călătorie, iar pentru mulți, aceasta pare o luptă dificilă....

De ce paturile premium sunt esențiale pentru un somn odihnitor

Somnul este una dintre cele mai importante activități pentru menținerea sănătății și a stării...

Importanța creditelor IFN în dezvoltarea start-up-urilor

Într-un peisaj economic dinamic și mereu schimbător, start-up-urile sunt motorul inovației și al creșterii...