Mobila pentru camera unui copil nu este deloc simplu de ales. Ia in calcul cele mai importante criterii de selectie aratate de specialisti, daca vrei sa o comanzi de Black Friday 2021.
Cum mobilezi camera copilului de Vinerea Neagra
Amenajarea camerei unui copil este o sarcina extrem de provocatoare. Varietatea de produse, accesorii si stiluri este in prezent imensa. In plus, exista noi si noi trenduri in fiecare sezon.
Cu toate acestea, o camera amenajata pentru un copil trebuie sa indeplineasca si niste conditii generale foarte stricte, care raman mereu actuale. Ea trebuie sa fie mai ales sigura, functionala si sa urmareasca nevoile in schimbare dinamica ale copilului aflat in plin proces de transformare din toate punctele de vedere.
- Siguranta in exploatare, cel mai important criteriu in alegerea mobilei pentru copii
Siguranta este un criteriu de baza, care trebuie respectat 100% atunci cand amenajam camere pentru copiii de toate varstele.
Prin urmare, trebuie verificat daca respectivul mobilier pentru copii si accesoriile selectate pentru camera respectiva au certificate de siguranta. Atat constructive, dar si tehnologice si chimice. Securitatea tehnologica si chimica este garantata de teste si certificate care trebuie prezentate de fabricant. Exista in lume, mai ales in Europa, multe studii detaliate despre siguranta structurala. Siguranta este o caracteristica ce trebuie avuta in vedere chiar si cand ne referim la cel mai mic element de mobilier care exista in camera unui copil.
Standardele prevazute pentru mobilierul destinat copiilor obliga producatorii sa implementeze solutii care garanteaza siguranta utilizarii. Cerintele incluse in standarde privesc, de exemplu: finisarea suprafetei, stabilitatea mobilierului, protectia impotriva miscarii neintentionate a mobilierului, gradul de inflamabilitate al componentelor, materialele din care produsele sunt confectionate si chiar informatii pe care producatorul trebuie sa le includa in instructiunile atasate mobilierului ce se comercializeaza.
Atunci cand alegi si comanzi mobila, cel mai bine este sa te interesezi daca are certificate sau macar o declaratie de conformitate cu standardele prevazute pentru un anumit tip de mobilier. Piesele de mobila pentru copii, in special pentru bebelusi, au si certificate de igiena. Cele mai de incredere sunt certificatele emise de un organism de certificare acreditat.
In cazul in care mobila pe care dorim sa o cumparam nu este certificata, este important sa acordam atentie structurii sale generale si caracteristicilor de securitate, dar cel mai bine ar fi ca sa o evitam. Produsele trebuie sa aiba instructiunile producatorului pentru instalare si intretinere, precum si marcaje adecvate privind, de exemplu, varsta sau greutatea pentru care este proiectat mobilierul.
Ideal ar fi sa cumparam mobila pentru copii realizata de producatori autohtoni cu notorietate, pentru a putea fi siguri ca produsele sunt sigure si de o calitate foarte buna, care sa aiba si garantie.
Este perfect atunci cand mobilierul comandat permite schimbari usoare si frecvente. Merita sa alegi un tip de mobilier care poate fi adaptat copilului in crestere. Problemele legate de tipul de produse de acest fel sunt relativ usor de inteles si fiecare parinte poate vedea perfect nevoile specifice ale copilului sau, precum un pat mai mare, un birou pentru joaca sau invatat la distanta, acum, in pandemie.
Iata cateva dintre problemele care pot aparea atunci cand alegi o piesa de mobilier care nu este potrivita pentru un copil:
- un pat prea mare pentru un copil mic: lipsa barelor destinate a preveni caderea sau deschiderile prea mari dintre acestea pot face copilul sa cada sau sa se blocheze intre spatiile dintre ele, (daca au dimensiune gresita);
- mobilierul nu rezista la o sarcina prea mare: daca un copil mai mare foloseste in continuare mobilierul destinat unui copil mic, se poate intampla ca greutatea copilului sa apese prea mult structura in asa fel incat mobila in cauza la un moment dat se va putea prabusi, in ciuda faptului ca dimensiunea mobilierului pare sa fie inca potrivita;
- o masa sau un scaun de joaca se utilizeaza si ca birou de invatat: un astfel de mobilier nu ofera o pozitie corecta, ceea ce poate provoca curbura coloanei vertebrale a copilului;
- asezarea unui mobilier destinat adultilor in camera unui copil: exista multe riscuri asociate cu acesta, de la potentiala ranire cu sticla (material care este putin probabil sa fie folosit pentru mobilierul pentru copii) sau blocarea degetelor intre elementele de mobilier, pana la utilizarea incomoda sau periculoasa rezultata din dimensiunile nepotrivite ale piesei in cauza pentru un copil mic .
Intra pe cautmobila.ro pentru a gasi cele mai bune piese de mobilier dedicat necesare amenajarii corecte a camerei copilului tau!