Scrie pentru noi

AcasăLifestyleDe ce carnea de pui este sanatoasa?

De ce carnea de pui este sanatoasa?

Ultimele articole

Utilizarea substanței de contrast în RMN-ul abdominal: când și de ce este necesară?

RMN-ul abdominal este o investigație de imagistică avansată cu numeroase utilități în diagnosticarea și...

Erori comune în proiectele de case de parter și cum să le eviți

Construirea unei case de parter poate fi un vis împlinit, oferindu-ți o locuință confortabilă...

Pentru persoanele din Statele Unite sau Europa, carnea de pui este probabil un element esential in dieta dvs., mai ales daca ati implementat un plan de alimentatie sanatoasa. Ca parte din grupul de carne si fasole din Piramida Ghidului Alimentar, carnea de pui este plina de substante nutritive esentiale de care corpul are nevoie, aducand in acelasi timp mult mai putine substante nesanatoase in organism, fata de alte tipuri de carne.

Un piept de pui dezosat, fara piele, este un aliment excelent cu un continut scazut de grasimi, care poate fi preparat intr-o varietate de moduri si care se potriveste in multe bucatarii diferite.


La Provincia – Proteinele din carnea de pui

Carnea de pui fara oase de la La Provincia, fara piele, contine 27 g de proteine, continand toti aminoacizii esentiali pentru sanatatea umana. Proteina este “caramida” principala cu care se construiesc toate tesuturile musculare din corp, inclusiv muschii scheletici, tesutul cardiac si muschii ce se gasesc in peretii intestinelor. Proteinele sunt, de asemenea, responsabile pentru intretinerea si construirea altor structuri in organism, cum ar fi celulele si oasele, si au o importanta ridicata pentru defalcarea toxinelor.

Grasimile saturate din carnea de pui

Un piept de pui La Provincia, este relativ scazut in grasimi saturate, comparativ cu multe alternative de proteine, mai ales atunci cand pielea este indepartata. Prin inlocuirea cu carne de pui a altor tipuri de carne cu continut ridicat de grasimi, veti reduce riscul de aparitie a bolilor de inima prin reducerea LDL sau colesterolul „rau”. Consumul de alimente cu continut scazut de grasimi ajuta, de asemenea, la mentinerea unei greutati sanatoase. Gratarul, prajirea si coacerea sunt metode de gatit excelente pentru a mentine continutul de grasimi la cel mai scazut nivel.

Seleniul din carnea de pui

Puiul este o mare sursa de seleniu, un oligoelement care s-a dovedit foarte eficient in lupta impotriva cancerului. Se considera, de asemenea, ca seleniul are un efect pozitiv asupra incidentei altor boli degenerative, inclusiv a bolilor inflamatorii, a bolilor cardiovasculare, a bolilor neurologice si a infectiilor. Seleniul este un antioxidant puternic si are un efect pozitiv asupra activitatii vitaminelor C si E in capacitatea lor de a lupta impotriva radicalilor liberi, care inlesnesc aparitia cancerului. Puiul contine 24 micrograme de seleniu pe portia de 3 uncii – aproximativ 44 de procente din seleniul de care aveti nevoie zilnic.

Vitamina B6

Vitamina B6, sau piridoxina, se gaseste in carnea de pui si ajuta in procesul metabolic al proteinelor si carbohidratilor. Asista la producerea de insulina, a celulelor albe si rosii din sange, neurotransmitatori, enzime, ADN, ARN si prostaglandine. Fara vitamina B6, sistemul imunitar, metabolismul si sistemul nervos central, nu ar functiona corect. Forma activa a vitaminei B6, numita piridoxal fosfat (PLP), are cel mai mare efect asupra metabolismului uman. Fiecare portie de pui contine 40% din doza zilnica de vitamina B-6, recomandata.

Vitamina B3

Vitamina B3, cunoscuta si sub denumirea de niacina, se gaseste in cantitati abundente in carnea pasarilor de curte. Vitamina B3 este responsabila pentru transformarea carbohidratilor in energie si pentru mentinerea sanatatii celulelor organismului. De asemenea, s-a demonstrat ca vitamina B3 are efecte de scadere a colesterolului si, prin urmare, se considera ca are un efect pozitiv asupra reducerii riscului de boala cardiaca la cei care au niveluri ridicate de colesterol.

Ultimele articole

Utilizarea substanței de contrast în RMN-ul abdominal: când și de ce este necesară?

RMN-ul abdominal este o investigație de imagistică avansată cu numeroase utilități în diagnosticarea și...

Erori comune în proiectele de case de parter și cum să le eviți

Construirea unei case de parter poate fi un vis împlinit, oferindu-ți o locuință confortabilă...

Cum te ajută specialiștii să obții lucrări de disertație profesionale

Realizarea unei lucrări de disertație reprezintă o etapă de bază în cariera academică a...

Ce este si cum functioneaza dropshipping-ul?

Ce este Dropshipping-ul? In lumea comertului electronic, dropshipping-ul a devenit un model de afaceri tot...

Mai multe articole similare

Utilizarea substanței de contrast în RMN-ul abdominal: când și de ce este necesară?

RMN-ul abdominal este o investigație de imagistică avansată cu numeroase utilități în diagnosticarea și...

Erori comune în proiectele de case de parter și cum să le eviți

Construirea unei case de parter poate fi un vis împlinit, oferindu-ți o locuință confortabilă...

Cum te ajută specialiștii să obții lucrări de disertație profesionale

Realizarea unei lucrări de disertație reprezintă o etapă de bază în cariera academică a...