Porumbul poate fi o delicioasa schimbare coloristica pentru mesele din timpul postului. Ia sa vedem, ce stie sa faca porumbul pentru noi? Sa ne alunge stresul, de care suferim sigur. Sa combata afectiunile legate de imbatranirea organismului. Tot el ne da multa energie si ne mai fereste si de artrita si de cancer.
Mancarica galbena de care vorbim se face in 5 minute, deci nici macar nu ne solicita prea tare. In schimb, capatam cadou toate beneficiile de mai sus.
Ingrediente: 3 cutii de boabe de porumb din conserva 3 linguri de ulei de masline o lingurita de ardei iute maruntit 2 legaturi de patrunjel tocat piper si sare Se scurg boabele de porumb de toata zeama din conserva, intr-o strecuratoare. Se trec apoi si printr-un jet de apa rece si se scurg iar bine. Se spala patrunjelul in mai multe ape, intr-o cratita mare.
Se toaca apoi marunt de tot, de data asta nu mai merge sa il taiam mare, alandala. Se incinge tigaia incapatoare cu ulei de masline, la un foc vesel, nu prea mic. Apoi, cand vedem ca e tocmai buna pentru prajit, aruncam in ea porumbul, patrunjelul, ardeiul maruntit, sarea si piperul. Se perpelesc toate bine amestecand continuu, pana ce vedem ca se imprietenesc.
Dureaza cateva minute, dar nu trebuie sa plecam de langa foc. Mancarica e gata cand boabele devin crocante si patrunjelul si ardeiul s-au lipit de ele. Si, bineinteles, cand miroase frumos in bucatarie. Cu asa mancare, putem tine post tot anul!