Boabele de aronia sunt recunoscute a fi unul dintre fructele cele mai bogate în antioxidanți aparținând polifenolilor. Conținutul său de antocianină cu proprietăți antioxidante recunoscute îl depășește cu mult pe cel de afine, mure, coacăze negre, cireșe și alte fructe bogate în pigmenți. Pudra de aronia este o adevărată comoară care trebuie consumată puțin în fiecare zi!
Aronia, un superaliment pentru super sănătate
Considerată a fi un super fruct, boabele de aronia au virtuți excepționale care nu pot fi găsite în niciun alt fruct. Pe lângă beneficiile pe care le reprezintă pentru sănătatea ta, are și valori nutriționale impresionante:
- Bogată în antociani.
- Bogată în flavonoide.
- Bogată în polifenoli.
- Bogată în vitaminele A, B1, B2, C (aronia conține mai mult decât portocalele).
- Bogate în minerale și fibre: ajută la combaterea tulburărilor intestinului, stomacului și ficatului.
De unde vine aronia?
Planta aronia este un arbust de foioase, care provine din familia Rosaceae. Este originară din America de Nord și crește în poieni și mlaștini. Din punct de vedere istoric, fructele de aronia au fost folosite ca medicamente. Când un botanist rus a descoperit beneficiile nutriționale și proprietățile medicinale ale acestor fructe în anii 1900, acestea au început să fie cultivate în Rusia și exportate în toată Europa. Mai mult, planta de arbuști se adaptează diferitelor tipuri de sol, indiferent dacă este argilă, nisipoasă sau argiloasă. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie prea calcaros sau prea umed.
Care sunt beneficiile aronia?
Fructele de Aronia sunt cunoscute ca fiind fructe cu o mie de virtuți. Din acest motiv este interesant să le consumăm.
- Aronia, un antioxidant impresionant
Organismul are nevoie de antioxidanți pentru a se proteja împotriva efectelor nocive ale oxidării. În acest sens, reține că aronia conține la fel de multe antociani ca toate celelalte fructe de pădure. Acesta este motivul pentru care este considerat a fi unul dintre cele mai bogate fructe în antioxidanți.
- Încetinește îmbătrânirea celulară.
Protejează retina: aronia reduce considerabil riscul de AMD (degenerescență maculară legată de vârstă) și apariția cataractei. În plus, flavonoidele din ardei iute ajută la filtrarea mai bună a razelor ultraviolete.
- Aronia pentru sănătatea cardiovasculară
Potrivit mai multor opinii medicale referitoare la aronia, consumul pudrei de aronia este o modalitate excelentă de a îmbunătăți circulația sângelui și de a reduce nivelul de grăsime din sânge la persoanele cu risc cardiovascular ridicat. Și mai mult, scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor, numai după 2 luni de suplimente.
- Aronia, un reglator al zahărului din sânge
Pudra de aronia poate fi benefică pentru o persoană cu diabet, datorită conținutului redus de zahăr. În plus, aroma ajută la prevenirea deteriorării microvaselor din sânge cauzate de nivelurile de zahăr din sânge. Și asta, datorită puterii sale antioxidante.